Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2021. május 12., szerda

Lövey-Varga Éva Botránykönyv részekben Sok hivatali mulasztás zsebre és agyakra megy



Lövey-Varga Éva
Botránykönyv részekben
Sok hivatali mulasztás zsebre és agyakra megy


Nem akartam ma írni. Pihenni akartam. De valahogy mindig van valaki, aki jogi-orvosi végzettség nélkül is többet akar tudni a végzett szakembereknél vagy vezető szervezeteknél, miközben évtizedeken át sunyin lapítva a hibajelzések ellenére nem tett semmit, vagy éppen szemet hunyva bűnöket pártolt az állandóan hibát jelző ellen.
Egy hatalmas probléma elé érkeztem. Aminél már egyik szakmám vagy munkahelyi jogviszonyom esetén sem hallgathatok.
A vegyipar, mint olyan, iparjogvédelemmel is jár, s többféle területen érintett. Bizonyos szinten vagy szinteken közérdek nem csak magyar, de nemzetközi jogi szabályozásokat is felülír.
Sokan rohannak el a problémák elől, amennyiben hajlamosak voltak nem szólni a visszaéléseknél vagy hibáknál.
Lehetett ez a betegfelvételen a Medsol, E-Medsol program hibája, a laboratóriumi elszívó, a cianid-vegyületek, oldatok veszélyes hulladék kezelésének megsértése a gyógyszeriparban, vagy az oktatási laborokban, vagy éppen a Neptun és az ETR órafelvételi rendszereinek, vagy hibája, amely lakcímek alapján végzettségeket, elismeréseket tüntetett el.
S persze ezek mellé jön a hibás belső és külső rendeletek, szabályzatok sora, a logikai hibás döntésekkel, a hasonlósági alapon való keverésekkel, és minden egyéb dologgal.
S természetesen az addig húzzuk, ameddig csak ki nem fut a határidőből jogi aktusokkal vagy egyéni lustaságokkal.
Egyszerre jó idő lett, és az embert még az meri feljelentgetni, zaklatni, életveszélyesen fenyegetni okok nélkül, aki lopott tőle, és/ vagy a munkája díjából él, esetleg a pillanatra ott hagyott táskát, mert a tulaj az órán ült, és nem vihette be, lenyúlta...sorolhatnám. Sorolhatnánk. Nincs elég időm.
Mindennek eljön az ideje.
Mert, ha ennyi zaklatás ér indokolatlanul valakit, akkor csak úgy lehet kezelni, ha minden adattal végigközöl az ember mindent. Pénzügyi és jogi téren ugyanúgy, mint logikailag.
Végül is.. jobb, ha az atomi alkotórészeknél kezdjük...Aztán csak eljutunk az univerzumig...
Szeged, 2021. május 10. 16:59

Saepe in magistrum scelera redierunt sua ( Seneca, Thyestes 311)
Gyakran visszaüt a bűn mesterére!
/Ab ovo usque ad mala, Tk.,1985)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése