Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2021. július 12., hétfő

Albert Ferenc: Találkozás


Albert Ferenc:
Találkozás

Ezt a mesét, mely nem is mese, bizonyára el sem hiszitek, pedig igazából megtörtént. Remélem, nem vagytok irigyek, mert hiszen adott esetben Ti is részesei lehettetek volna ennek az igaz történetnek, ha éppen arra kirándultok azon a gyereknapon, amikor Csipkerózsika kikocsikázott hintóján a Városligetbe.

Verőfényben úszott a liget egy gyereknap délelőttjén, mikor a kis Lilla vendégségben volt Rákoscsabán Eszti-mamánál, és Feri-papánál. Elhatározták, hogy ebben a szép időben kilátogatnak a ligetbe. A Városliget hatalmas platánfáinak árnyékán, gyereknap lévén, rendezvények sokasága szórakoztatta az aprónépet. Élményt adó ugrálóház, bábszínház nagyszínpad. mind-mind arra hivatott, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. A nagyszínpadon, bohócok, nevettették meg a nagyérdeműt, majd különböző együttesek szórakoztatták az odaseregletteket, Nagy sikere volt a kifejezetten gyereknek szóló, daloknak. Ilyen volt például a: „Paff a bűvös sárkány” és a „Süsü a sárkány” „ Azaz egy fontos, legyetek jók most…” és még sorolhatnám. Az idő gyorsan telt, de nem volt hiábavaló, hiszen ha jól érzi magát gyerek és felnőtt, akkor minden rendjén van.

Az idő előrehaladott állapotára való tekintettel, nagyszüleivel hazafelé indult Lillácska, amikor meglátták a mesébe illő csodát. Egy szépen díszített hófehér hintó közeledett feléjük, igaz nem volt aranyveretes, de az istráng előtt négy feszes tartású fehér lipicai mén lépdelt méltóságteljesen. Messziről látszott, hogy nem akárki lehet a hintó utasa. Közelebbről tisztán kivehető volt, hogy egy fiatal hercegnő kocsikázott ki a városligeti fák nyújtotta varázslatos környezetbe. Mintha csak most gördültek volna ki egy Grimm meséket tartalmazó nagy, színes meséskönyvből. A csoda nem ért itt véget. A hintó megállt és a hercegnő méltósággal lépdelt le a hintó lépcsőjén. Lilla csak nézte, csak nézte, mire a kishölgy kezét nyújtva bemutatkozott neki!

- Szervusz kicsilány, Csipkerózsika vagyok, neked mi a neved? A csöppség megszeppenve, kissé félénken válaszolt. - …Lilla, Csenge vagyok. Csipkerózsika kézen fogta őt, és felültette a hintójára. Egy pár percet beszélgettek, és mivel Csipkerózsikának egyéb kötelezettsége is volt, így elköszönt Lillától. Majd ahogyan jött, oly méltósággal tovább gördült a díszes hercegi hintó. Szóval így történ az eset. Aki nem hiszi, járjon utána; bizonyítéknak, úgy gondolom elég ez a hiteles fotó.



Az írás a Tollforgató Pályázatra érkezett. 2021. jún. 6., V, 21:43

 Lövey Varga Éva
"Gyermeknap virágkehelyben" - pályázat


Tollforgató Irodalmi Történelmi Művészeti Lapcsoport
-Archivált Világ /Archived World

http://tollforgatoirodalmilap.blogspot.com/2021/05/lovey-varga-eva-gyermeknap.html







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése