Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2020. június 21., vasárnap

Szentendre Duna - Korzó - Régészeti emlékek

Erdélyi Péter
4 órája ·


Édesapámat szüleivel együtt elüldözték Nagyvarádról az oláh testvérek. Mindez 1944. végén történt. Szentendre fogadta be őket. Édesapám ide járt gimnáziumba, majd innen az ELTE-re. Régésznek tanult.
A mellékelt felvételen az a középkori falfestmény látható, amelyet az ő magyarázatával alátámasztott kérésére nem véstek le a munkások, akik a házat újították fel. Azóta is üzen nekünk a múltból. A főtér melletti kis utcában nézhető meg... – itt: Szentendre Duna Korzó.





- Írta Erdélyi Péter, Dr. Erdélyi István (Nagyvárad, 1931. augusztus 28.Göd, 2020. április 7. )
professzor fia saját Facebook oldalán.
A kapott engedély alapján pedig úgy döntöttem, az adatokat közzé teszem.. Vigyázzunk az emlékeinkre!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése