Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2022. október 5., szerda

Lövey Varga Éva Köszönet



Lövey Varga Éva

Köszönet




Köszönöm a támogatásokat, a biztatásokat.

Kicsit elfáradtam a nap végére, annyi megdöbbentő adattal kellett szembesülnöm, hogy szinte leszippantotta az energiaszintemet teljesen, amit láttam a megjelent könyvtári anyagokban. Ha nem azt kellene elmondani, hogy egyéni hozzáférésekkel nem adhatta volna ki más, akkor talán nem lennék ilyen borzolt hangulatban, állapotban. Sajnos az ilyesmit már szó nélkül hagyni, lesütött szemmel tovább menni nem lehet. Amúgy is sokat dolgoztam, sokat hallgattam az elmúlt 20-30 évben, remélve, hogy a visszaélők csak észreveszik magukat, vagy hozzáidomítják a fantáziájukat a valósághoz, a teendőikkel együtt.




Sokan észrevették, hogy leálltam az anyagokkal, a munkákkal, a közlésekkel, a kutatásokkal, az oktatásokkal.

Ennek nem csak privát, közérdekű oldala is van.

Természetesen számba kell, kötelező venni mindent.

Örülök, hogy a munkáim nem csak nekem, nem csak a családomnak, hanem egykori tanáraimnak, volt szaktársaimnak, a kapcsolódó családfaágaknak és azok kutatóinak is éppúgy segítenek. Sokan el sem tudják képzelni, mennyi visszaéléssel, károkozással is szembesülhet az ember, s ez micsoda egyéni energiavesztéssel, kedélyingadozással, döbbenettel is jár néha.

Jól tudom, kellő szociológiai-pszichológia érzék is kell a kutatásokhoz.

Jóval könnyebben halad, aki tud és képes kommunikálni, nyitott a világra is.




A családfa adatok, a privát adatok egyesek kezében visszaélések forrásaivá is válnak, válhatnak, az adatvédelmi túlszabályozások viszont sokkal több kellemetlenséggel, visszaéléssel, károkozással is járnak, járhatnak.




Talán kicsit riadtan hátráltam ki a valóság elől, a politikai-jogi anyagokkal való visszaéléseket látva a családfakutatások során. Néha jobb lenne nem tudni, mi minden rosszat követtek el az ember ellen, ...a családja ellen.




Talán könnyebb azt mondani, hogy: "Összevesztem vele!" Noha egy szó nem hangzott el válaszként az ember szájából, nem támadott vissza, nem ütött vissza senkinek, stb.

Hanem egyszerűen felmérve annak állapotát, lehetőséget adva a visszakozásra, döntésre, tényeket és állapotot megállapítva lassan tovább, odább állt.




A nyilvános kutatási anyagokat igyekeztem rendszerezni a honlapokon, hivatkozásokkal, gyűjtésekkel. Az adatok nagy része csupán anyakönyvek, iratok birtokában használgatható.




Túl sokat nem érdemes filozófálni, de a halálesetek megdöbbentő mennyisége és hirtelensége is valamilyen szinten extremitást sugall, hibák sorára, nem természetes folyamatokra, láthatatlan rejtélyekre utal. Elsősorban a kutatói hálózatok tisztátalanságára, az anyagok hanyag kezeléseire, valamint a személyes ellentéteket felvonultatókra is gondolok.

A baj gyakran nem jár egyedül, s aki nem rosszban nőtt fel, nehezebben is tűri, nehezebben is viseli az adatokat.




A Lövey név székely eredete valóban egyértelmű, a lövő, a lövők valóban az íjászok rétegeit jelentették. Egyre több kutatói munkában jelennek meg az Orszagos Levéltárban, Nyíregyházán, Tiszaszentmártonban, Sárváron, Pécsett, Szegeden, Debrecenben kutatott egykori anyagaim elméletei.




Nagyon örülök a becsatlakozó rokonoknak, a kapott ígéreteknek.

Nem válaszoltam mindenkinek mindenre mindig, a megszaporodó visszaélések, az ellenem elkövetett jogi csalások csökkentik a valódi oktatói, kutatói munka idejét, szándékos károkozásnak nyilvanulnak. Éppen ezért elnézést kérek, ha valami elmaradt, a hibás rendszerek miatt is.




Mivel többen szóltak, csatlakoztak, nyitottak a kutatásokra, érdekli őket, valóban elővettem újra mindent, hiszen ennyi nézőpontból a családfa sokszakmás tagjai is kevésbé láthatták az anyagokat, s talán nehéz is lekövetni, ha valaki ellenáll, a hivatali munkákkal és a saját rokoni kapcsolatok terén is inkább nehezíti a munkákat. Pedig jól tudjuk, hogy a leszármazástan életeket menthet, átírhat történelmet, célokat, más életet is teremthet.




A beszélgetések, az egyeztetés mindenütt mindenkit előrevisz.




Köszönöm hát, a támadások helyetti barátságot. A félreértések miatt a hivatali hibákból nem csak nagymamám vagy testvére, édesapám, vagy más csaladtagok hunytak el az elmúlt években... Ami ma is szomorúvá tesz, hogy életmentési indokkal is nehéz kutatói anyagokhoz jutni, a családfák tagjai pedig oly sokszor etetik egymást. Pedig rokonok, közös érdekekkel...




Szeged, 2021. augusztus 6. 22:40

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése