Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2022. október 5., szerda

Lövey -Varga Éva Kutatói adatrendszerezések - Életrajzok, oktatók, kutatók és segítőik - Néhány szó általánosan

 



Lövey -Varga Éva


Seuso_Mindent Bele & Botránykönyv részekben

Kutatói adatrendszerezések - Életrajzok, oktatók, kutatók és segítőik - Néhány szó általánosan




A tegnap látott adatok után a nyugalom melletti kíváncsiság, az összefüggéseket kutatói logikai járhatóság útkeresései mellett hunytam le a szememet én is a nehéz nap után éjszakára. A problémamegoldás igénye azonban olykor ilyenkor sem kapcsol ki, ha veszélyhelyzet jön létre. S ezt nem csak az orvosi végzettséggel (is) rendelkező kollegák tudják.

Talán szerencsére - olykor saját szerencsétlenségükre, - a kutatók többsége nem rendelkezik olyan emócionális érzékkel, akkora ismeretkörrel, mint én, s nincs is meg a kellő önérzete ahhoz, hogy a kutatásokat megfelelően kritikával, valóságérzékkel szemlélve érintse.

Kevésnek tartottam, tartom a megmaradt 9 szakmámat, a rálátási képességet is a valódi értékelésekhez, a kualakult társadalmi-szociális helyzettel együttesen. Minden bizonnyal ez a tönkretett, az utazáskor, a kormányhivatalban, polgármesterikben, levéltárakban, Akadémián, Országházban, Múzeumokban, könyvtárakban, albérletekben, kollegiumokban, állomásokon és az utazás közben "eltűnt", ellopott táskáim miatt is van, nem csupán abból adódik, hogy kitűnő átlaga ellenére, különleges képességei kisebbítésére az embert leérékelni igyekeztek egyes emberek, nagyobb szájkapacitással vagy hangterjedelemmel rendelkező emberek. (Tudjuk jól, az ember szellemi lény, ha a szeme hunyva, akkor is érzékeli az elkövetőt, elkövetőket.)

Többnyire a kutatók többsége a leírásokból kihagyta, kihagyja a személyes részleteket, pedig olykor igen csak lényegessé válnak.

Éppen ezért kezdtem a hivatalos út járhatatlanságai miatt más, összetett módszerekkel kutatásokba, ismertetésekbe, amit sem egyes eljárók, sem egykori oktatóim vagy szaktársaim orrára nem köthetek a megfelelő adatok eléréséig. S talán ezzel mindenki, nyelvtől, vallástól, végzettségtől, családi vagy rokoni kapcsolattól függetlenül tisztában van.

Olykor nem árt kockáztatni az embernek.

Ahhoz, hogy bármi eltűnjön, valaki rosszat kövessen el az ember ellen, látszólagosan bele kell, kellett egyeznie.

Hogy mibe egyezik bele, azt nem az önbüntetés mértéke határozza meg, ahogyan azt sok szakember lelki területen, nyomozásban kutatva képzeli, hanem sokkal inkább a célok elérése.

Ahogyan tévesek a szállóigék, mondások, a szövegkörnyezetükből kiragadott, más tartalommal megtöltődő idézetek nagyon gyakran, olyan tévesek lehetnek a jogi eljárások fogalmi tévedései, ha a jogász nem ismeri a nyelvet, a logikát.

Tudjuk jól, hogy a jogi felvételik mindig is történelem, magyar és idegen nyelv vizsgaanyagokból álltak, állnak.

Lehetne azt mondani, hogy ez a szakma felhígult, hogy a jogrendszerek, társadalmi rendszerek átalakulásaitól függően változott... De... Sok a "de"...

Ha megnézzük, valójában nincs olyan, hogy egy szakmában sok a végzettséget szerző, hogy létezik túlképzés. Bizonyos határokon belül igen, egy ember elméjének korlátaihoz, nem más igényeihez, vagy elvárásaihoz mérten...

Ahol egy évet, öt évet állnak az anyagok, vagy ahol az eljáró a megfelelő információt és képzettséget nem tudja megszerezni, ott gond van. Az anyagoknak pedig addig kellene "állnia", amíg minden szükséges más adat hozzájuk nem csatolható, csatolódik.

Láthatjuk ezt a programozási nyelvek használatában és a nyelvi rendszerek informatikai kezeléseiben is. (Szörnyű hibák voltak, vannak.)

Talán a történtek megértéséhez legjobb az alapokkal kezdeni, kik kutatnak, kik tanítottak, kik tanítottak engem, és kik tanultak velem, mellettem, tőlem.

A többi gondolat, adat sorra meg fog jelenni mindenben. Elveszett anyagok, ellopott anyagok pótlása ugyanannyi, sőt, kétszer annyi időt vesz igénybe, mert a feljelentések, az eljárások, pontosítások, ismertetések, megértetések, a másik kiképzése több időt vesz igénybe, stb.

A "tegyen feljelentést", meg "hiába tesz feljelentést", akkor "maga hülye" mondatokhoz csak ennyit előljáróban.




Aztán, most gyorsan nézzük meg az alap tudnivalókat, részletesebben, de nem teljesen: a gyorsabb haladás kedvéért!




Szeged, 2021. augusztus 07. 07:07















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése