Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2011. március 13., vasárnap

A nemzeti ünnepen is bejárhatjuk Széchenyi világait

A nemzeti ünnepen is bejárhatjuk Széchenyi világait
2011.02.28
2. emelet
A nagy érdeklődésre, és a közelgő nemzeti ünnepre való tekintettel hosszabbítottuk meg a tavaly október óta nyitva tartó Széchenyi világai című  kiállítást: a tárlatot a látogatók március 15-én ingyenesen tekinthetik meg!

2010 októberében nyílt meg a Széchenyi világai című grandiózus kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat építését a legnagyobb magyar születésnapjának megünneplésévelnyitottuk, majd a Lánchíd egyik eredeti láncszeme is megérkezett a még épülő kulisszák közé. Az ünnepélyes megnyitó után komoly érdeklődés övezte a Széchenyi István életének kulcspontjait bemutató kiállítást: az elmúlt hónapokban nem telt el nap, hogy ne látogattak volna iskoláscsoportok vagy érdeklődők a nemes, a Lánchíd, a döblingi évek vagy éppen a gyász és a kultusz termeibe.

A Magyar Nemzeti Múzeum a bemutató kapcsán két pályázatot is hirdetett: a nemrég lezárultAz én Lánchidam című fotópályázat sikerét mi sem jelzi jobban, mint hogy közel félezer pályázó 1600 fotót töltött fel az Indafotóra. A Széchenyi újratöltve pályázat kiértékelése még folyamatban van, az alkotópályázat ünnepélyes eredményhirdetésére március 21-én kerül majd sor.

A magyar kultúra napján Széchenyi egyik leginkább grandiózus alkotását, a Lánchidat egy különleges vezetés kapcsán mutattuk be az érdeklődőknek. A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozások és családi napok is kapcsolódtak (a következő Széchenyi világai családi napot március 5-én tartjuk), november 25-én pedig az Üdv, Széchenyi című zenés irodalmi estet, február 12-én Sebestyén Márta koncertjét láthatták az érdeklődők. Az érdeklődők számára eddig 114 vezetést és 40 múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak a múzeum munkatársai.
A közelgő nemzeti ünnepre, és Széchenyi Magyarország, és a reformkor történetében betöltött szerepére való tekintettel meghosszabbítottuk a kiállítást, amelyet a látogatók március 15-ig tekinthetnek meg: az utolsó napon délután 2-6-ig tartunk nyitva, és míg az állandó kiállításokat és a legnagyobb magyar életét és örökségét bemutató termeket ingyenesen, A kassai aranykincs című időszaki kiállítást féláron tekinthetik meg az érdeklődők.
 A tárlat és a kiállítást kísérő programok utazásra hívják a múzeumlátogatót Széchenyi világaiban. "Gazdag és bonyolult, izgalmas és rejtélyes világok ezek" - fogalmazta meg Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, és hozzátette: "Aki fölfedező útra indul bennük, a modern Magyarország születésének sok ragyogó pillanatával éppúgy találkozik, mint az elmúlt százötven esztendő történelmének sok igazságával és hazugságával, a magyar nemzettudat jó néhány egészséges virágával és kóros nyavalyájával. És megsejt valamit egy különleges lángész hatásának emberi titkaiból is."

További információk a kiállításról:
www.szechenyivilagai.hu
http://www.facebook.com/nemzetimuzeum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése