Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2011. március 13., vasárnap

Restaurátor képzés

Restaurátor képzés

Műtárgyvédelmi asszisztens tanfolyam
A műtárgyvédelmi munkatárs (OKJ 54 211 12) műtárgyvédelmi asszisztens elágazása (OKJ 54 211 12 0010 54 03) szakmai követelménymoduljait és vizsgakövetelményeit az Oktatási és Kulturális Minisztérium a 20/2008. (VII.29.) OKM rendeletben szabályozta. A tanfolyam Munkaügyi Központi nyilvántartási száma: 01-0248-04.
A képzésben résztvevők sikeres záróvizsga után OKJ-s "műtárgyvédelmi asszisztens" végzettséget igazoló bizonyítványt kapnak.
  • A jelentkezés feltételei: középiskolai érettségi bizonyítvány, önéletrajz, közgyűjteményi alkalmazás esetén munkaadói igazolás, magánszemélyeknél erkölcsi bizonyítvány, sikeres felvételi vizsga.
  • A felvételi vizsga tárgya: a középiskolai kémia és biológia tananyag, az embertani rész kivételével,
    Készségi felvételi rajzból és mintázásból
  • A tanfolyam térítési költsége: 250.000.- Ft, melyet két részletben, félévenként kell befizetni, a felvételi vizsga díja: 1.500 Ft (500 Ft/vizsgarész)
  • Évente egy tanfolyam indul, 12 fő részvételével
  • A jelentkezéshez csatolni kell a felsorolt iratokat, ill. azok másolatait.
  • A felvételi vizsgára minden év április hónapban kerül sor.
Cím: Csák Zsuzsanna oktatási előadó, Műtárgyvédelmi Módszertani és Képzési Osztály, MNM 1450 Budapest 9. Pf. 124.
A Műtárgyvédelmi asszisztens tanfolyam felelőse: Séd Gábor
Az aktuális tanfolyami ismertetőt letöltheti innen.
Szakrestaurátor tanfolyamok
Két éves (20 hónap, általában havi egy hét) iskolarendszeren kívül szervezett felsőfokú tanfolyami végzettséget adó, egyes anyagfajtákból készült - bőr, fa, fém, kerámia, papír, textil -, illetve régészeti és műszaki tárgyak restaurálását oktató tanfolyamok. OKJ szám: 89 4 3719 1540 24, a szak megjelölésével.
  • A felvétel feltétele: Műtárgyvédelmi Asszisztens tanfolyami végzettség, egy-két dokumentáció benyújtása az adott területen végzett munkáról, szakmai beszélgetés.
  • A tanfolyam térítési költsége: 500.000.- Ft, melyet 4 részletben, félévenként kell befizetni.
  • A tanfolyamok igény szerint általában 6-10 fős csoportokban indulnak.
Jelentkezni lehet: Csák Zsuzsanna oktatási előadónál.
Egyetemi tárgyrestaurátor képzés
Az 5 éves államilag finanszírozott levelező alapképzés a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Képzőművészeti Egyetem együttműködésben működik, havonta általában két hét oktatással, és a vizsgamunkák elkészítéséhez szükséges idővel.
Az oktatás 5 - fa-bútor, fém-ötvös, papír-bőr, szilikát és textil-bőr - szakirányon folyik.
  • A felvételire való jelentkezés feltételei: Műtárgyvédelmi asszisztens bizonyítvány, a textil-bőr és papír-bőr szakirány esetén a műtárgyvédelmi asszisztens tanfolyam helyett az Országos Széchényi Könyvtár 3 éves könyv és papírrestaurátor tanfolyama.
  • Jelentkezési határidő: minden év február 15.
  • Jelentkezés: a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tanulmányi Osztályán (1062 Budapest, Andrássy út 69-71) kell benyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése