Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2011. március 13., vasárnap

Pannonia kifosztása

Pannonia kifosztása

Hétről-hétre emberek százai róják Magyarország lelőhelyeit és viszik magukkal régészeti örökségünk számtalan darabját. A fémkereső műszerrel folytatott kincskeresés legalább az 1980-as évek óta folyik az országban és az elmúlt évtizedekben legsúlyosabban minden bizonnyal, a Dunántúl római kori lelőhelyeit érintette.
Az előadás a régészeti tárgyak után való kincsvadászat hazai helyzetét és valódi léptékét igyekszik bemutatni. Választ keresek a következő kérdésekre: Hányan és milyen csoportok űzik ezt a tevékenységet? Minek alapján választják ki vadászterületeiket? Hová kerülnek a talált leletek?
A helyzet puszta bemutatásán túl az előadás igyekszik összefoglalni a problémakör lehetséges megoldási lehetőségeit, bemutatva néhány pozitív példát is a terepen dolgozó régészek és a történelem iránt érdeklődő civilek összefogásáról a lelőhelyek és a leletek védelmében.

Előadó: Dr. Lassányi Gábor régész
Az előadás helyszíne és időpontja:  2011. február 6., vasárnap 14.00
BTM Aquincumi Múzeuma, III. Szentendrei út 135.
       


Szerző: LG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése