Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Régészeti tanácskozást tartanak Kambodzsában - magyar résztvevő is van!


Régészeti tanácskozást tartanak Kambodzsában - magyar résztvevő is van!

2010. november 25. 22:37
Magyar tudós is dolgozik a X. századi khmer királyi székhely föltárásán, és 73 feliratos kőtábla szövegének megfejtésén
A szakértők két éve dolgoznak Kohker, a X. századi khmer királyi székhely föltárásán, és 73 feliratos kőtábla szövegének megfejtésén francia kutató mellett magyar tudós is dolgozik - mondta el Zelnik István, a Magyar Indokínai Társaság tulajdonosa az UNESCO égisze alatt működő kambodzsai tudományos és örökségvédelmi testület plenáris ülésén.
Az Angkor templomváros közelében, Siem Reapben tartott ülésről Zelnik István csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kambodzsai miniszterelnök-helyettes mellett az angkori régészeti feltárásokban kulcsszerepet játszó országok, az Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Csehország, Kína, Németország, Olaszország és Új-Zéland nagykövetei, a Világörökség - Angkor nemzetközi tudós közösség megbízottai, és idén először Magyarország képviseletében a kohkeri feltárásokat finanszírozó Zelnik István vett részt a tanácskozáson.
Az elmúlt több mint két évben a magyarok vezette nemzetközi kutatócsoport eddigi eredményeit tudományos kiadványban adta közzé a plenáris ülésen Zelnik István. Felszólalásában elmondta, hogy a 81 négyzetkilométer kiterjedésű, érintetlen dzsungelben fekvő Kohker műemléki építészeti-fotogrammetriai leírása folyamatban van, és a megtalált 73 írott kőtábla szövegének megfejtésén Karsai György magyar és Claude Jacques francia professzor dolgozik. Kutatási eredményeiket 2011 második felében fogják publikálni - tette hozzá Zelnik István.
Forrás: hirado.hu/MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése