Szeretettel Üdvözöllek!

Küldj üzenetet! Tollforgató Irodalmi Lap: tollforgato.lap@gmail.com http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ Sziasztok! Új aloldalainkat is elérhetitek már a blogunkról is! Történelmi, írástörténeti és művészeti témákban is várom alkotásaitokat, publikációitokat! Színesíthetitek a lap kinézetét elemzésekkel, nyelvészeti munkákkal is! Az oldalakra várom mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt egy interaktív blog megvalósításában is.. Helyet biztosítanék politikai-filozófiai és szociológiai írásoknak, régészeti és specializált történeti munkáknak is! Sikeres alkotást kívánok mindenki számára! Keressétek lapjainkat! http://sites.google.com/site/tollforgatoirodalmilap/ https://sites.google.com/site/tollforgatomuveszetilap/home https://sites.google.com/site/tollforgatotoertenelmilap/home Kellemes olvasást és kikapcsolódást kíván : Varga Éva ( Kékrózsa Bíborvirág) főszerkesztő

Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Sok száz éves rituális gyilkosság nyomaira bukkantak brit régészek


Sok száz éves rituális gyilkosság nyomaira bukkantak brit régészek

2010. november 02. 22:42
A felnött férfit először felakasztották, majd lefejezték, s fejét elásták
Rituális gyilkosság áldozata lehetett az a vaskori férfi, akinek koponyájára a Yorki Egyetem új kampuszának építésekor leltek a brit régészek.
   
A férfit először felakasztották, majd akkurátusan lefejezték, s koponyáját gyorsan egy kis gödörbe temették - olvasható a The York Press online kiadásában. A koponya vizsgálatakor Rachel Cubbit, a York Archaeological Trust régésze valamilyen sárgás anyagra figyelt fel a belsejében. A helyi kórházban elvégzett CT-vizsgálat kimutatta, hogy a férfi agyveleje őrződött meg.
   
A radiokarbonos vizsgálatok tanúsága szerint a férfi valamikor a Kr.e. 763 és a Kr.e. 415 közötti időszakban hunyt el. Életkorát 26 és 45 közöttire becsülik, azonban valószínűleg nem lehetett 36 évesnél idősebb.
   
A terület, ahol a koponya előkerült, a régészek szerint rituális jelentőséggel bírhatott, ugyanis az építkezést megelőző leletmentő feltárások során számos szokatlan tartalmú gödör került napvilágra. Így egyebek közt találtak egy lefejezett szarvastetemet, de előkerültek agancsok, ahogy feltártak cölöpgödröket is.
mti/hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése